Aquesta obra està sota una llicència de Creative Commons Reconeixement-Compartir Igual 4.0 Internacional.
Amb l'objectiu d'apropar les tecnologies de la indústria 4.0, proposo una activitat pels alumnes de DAW (Desenvolupament d'aplicacions web) per tal que puguin convertir d'una manera força senzilla les seves aplicacions web amb una aplicació mòbil, amb la utilització de "Capacitor".
Per fer-ho encara més realista suggerim que els alumnes passin pel tràmit de pujar aquesta aplicació al Google play store, on hauran d'assegurar-se que compleixen tots els requisits legals, i entenen tot el que es demana per tal que el seu projecte d'aplicació mòbil passi a formar part d'una de les store d'aplicacions més grans del món.
No podem deixar de banda la tecnologia de blockchain quan posem en el punt de mira el desenvolupament de projectes de l'industria 4.0.
Aquest mapa mental ens pot ajudar a orientar-nos en els diferents aspectes que giren al voltant d'aquesta tecnologia.
https://www.mindomo.com/mindmap/-blockchain-cadenes-de-blocs-78ee4121ffe84db08211ce8a7121a93a
Un cop fet els dissenys 3D, continuant amb aquest procés d'integració de diferents tecnologies relacionades amb la indústria 4.0, hem de portar aquestes idees a la realitat.
En aquest procés hem agafat els arxius amb format STL generats anteriorment i els hem processat amb una eina "slicer".
Un cop processat aconseguirem els arxius gcode, el format que llegiran les impressores 3D i tenen totes les configuracions que hem pogut definir a l'aplicació "slicer". Temperatura, velocitat, definició, ....
Tot i que l'eina proposada era "Slic3r", he decidit agafar un altra eina open source, un fork del mateix projecte. Es pot veure les grans similituds en la interfície gràfica, però és molt més fàcil d'utilitzar quan ets principiant. Tot i això, si pots acabar tocant els mateixos paràmetres si poses els menús avançats o experts.
Aquesta aplicació és "PrusaSlicer", que ens permet entre altres coses escollir perfils d'impressió predeterminats per cada model d'impressora 3D que té a la base de dades.
En el nostre cas usarem la impressora 3D , "Artillery X1", que serà amb la que finalment imprimirem cada peça.
A l'esquerra podem veure imatges del procés de construcció de les capes, i una foto del procés final un cop s'ha imprès.
Si ús interessa poder imprimir aquest disseny del TIC-TAC-TOE, us podeu descarregar els fitxers gcode de l'enllaç de sota aquest text.
Per fer els GIF he usat una eina open source anomenada LICEcap, funciona tant per Windows com per mac, senzilla i ràpida d'usar.
Amb la intenció d'aprendre el procés d'impressió 3D hem generat un model 3D que pretén ser un joc Tic-Tac-Toe.
S'ha utilitzat l'sketchup per generarlo, s'ha instal·lat una extensió (Sketchup STL) per generar el STL.
Per comprovar que s'ha generat correctament amb el visor d'STL online https://www.3dvieweronline.com/ , s'ha importat aquest arxiu com es pot veure a la imatge de l'esquerra.
També es pot accedir mitjançant la següent adreça:
https://www.3dvieweronline.com/members/Id05305bb9ef6f68f5fee66a5bca4a1111/a2WPT1gJaAUUo7H
En aquest apartat hem desenvolupat una aplicació mòbil amb app inventor. Una eina interessant per iniciar als alumnes en la creació d'aplicacions mòbils.
L'objectiu inicial era recuperar dades d'una API amb valors històrics, per simular el que faríem recollint les dades d'IoT.
Finalment, després de buscar forces APIs, gratuïtes que no requerís autenticació, s'han utilitzat API's amb contingut més genèric.
Cheat Sheet de conceptes treballats al bloc d'IA.
https://cheatsheet-maker.herokuapp.com/sheet/6172c06f931be70015c67395
Kahoot de 10 preguntes sobre el Big Data:
https://create.kahoot.it/share/big-data/ca1588f9-6971-44b1-b779-7a75df22fd1f
Interessant prova de concepte a la plataforma cayanne i un client simulat amb python.
A continuació una presentació del IoT amb una proposta de projecte per automatitzar el regat de plantes.
A continuació s'ampliaria explotant les dades monitorades via web, amb gràfiques, i fent saltar alarmes quan els paràmetres fossin no desitjats.
https://view.genial.ly/6167e400471ffc0d8cdff340/presentation-iot-industria40
Hola a tots,
Aquest és el diari d'aprenentatge del curs Indústria 4.0. Aniré afegir les entrades relatives a aquest curs, fins que l'acabi que seran integrades a l'estructura existent.
Trobo que l'índex del curs és molt interessant en l’àmbit tecnològic i m'encantaria, en la mesura del possible, relacionar-ho amb projectes del meu cicle. Fins i tot dur-lo a terme amb alumnes d'un professor d'un altre cicle d'electrònica que puguem conèixer durant el curs.
En aquest portfoli podeu veure més informació de mi, interessos i aficions.